Historie van onze bloemencorso wagens

Met een rijke geschiedenis aan wagens, creaties en ervaring maken we elk jaar weer een prachtige Corsowagen. Bekijk hieronder de historie door de jaren heen.

Historie oprichting Buurtschap Rijsbergen

Al sinds de gemeentelijke herindeling van 1997 werd gesproken van een deelname van Rijsbergen aan het Zundertse corso. Waar een poging in 2001 nog mislukte om een Rijsbergse corsobuurtschap op te richten, lukte het 5 jaar later wel.

In maart 2007 werd Buurtschap Rijsbergen officieel opgericht. Hiermee was het de jongste buurtschap in het corso voor de oprichting van Buurtschap Schijf. Het idee van een corsobuurtschap was nu met meer draagvlak en animo binnen het Rijsbergse dan in 2001 weer boven komen drijven. Dat eerste jaar werd nog besloten om buiten de prijzen mee te rijden, met een openingswagen voor het bloemencorso, namelijk 'De Zegewagen van Kalloo'.

Nadat dit eerste jaar goed was verlopen, werd in 2008 besloten om voor het eerst voor de prijzen mee te gaan rijden. Ondanks de teleurstellende negentiende prijs voor 'King of the Jungle', had Rijsbergen nu definitief de Corsokoorts te pakken.

Sinds 2008 heeft Buurtschap Rijsbergen ieder jaar voor de prijzen meegereden in het Zundertse corso!