streetview.jpg

Streetview

Juryrapport:

Het is een aardige gedachte om de wagen naar binnen te keren. Het publiek krijgt met doorkijkjes een beperkte blik op het spel en grote delen van het bouwwerk. De spiegel zorgt voor een mooie verlenging van de traat. Het effect van de straat is groter als je recht voor de wagen staat, op het parcours valt dit deels weg.

De act
met de mobiele telefoons die het straatbeeld volledig stilzetten, brengt een duidelijke boodschap. De platheid van de vormgeving van de gevels – een rij aan weerskanten van de wagen – is erg schematisch. De titel van de wagen had eigenlijk ‘Interiorview’ moeten zijn, want de kleurrijk uitgewerkte gevels waren slechts sporadisch te zien door de ramen en deuren. Het draadstalen lijnenspel dat meubilair suggereert is kundig gevormd, maar blijft te minimalistisch binnen de grof gesneden vorm. Met de realistische voorgevels aan de binnenkant is er een contrast, beide stijlen komen niet bij elkaar.

De vormgeving van de gevels oogt wat ‘gewoontjes’. Het is allemaal niet spannend. De voorzijden van de huizen zijn afgekapt, waardoor de wagen erg langgerekt van vorm is, dit maakt hem saai om naar te kijken. Het is veel decor voor een act en dat kan niet de bedoeling zijn van deze wagen.

Jaartal

1-09-2013

Prijs

17e met 478 punten

Ontwerpers

Joris Verdonck
Ruud Daems
Gijs van de Bemd
Koen Bastiaansen.