2011.JPG

Bubbels

Juryrapport:

Vormkwaliteit:
Mooi sterk uitgangspunt. Een vrouw in een bubbelbad waarbij de vorm van het bad wordt doorgetrokken in de bubbels en andersom. De bubbels zijn nauwelijks als zodanig te herkennen. Maken de voorkant van de wagen veel te massief. Het vrouwenlichaam had ook meer plastisch uitgewerkt mogen worden. De baadster is slecht van vorm.

Kleurkwaliteit:
De kleur van de bubbels, het bad en lichaam van vrouw zijn oké. Het gezicht en het haar minder. Het lichaam van de baadster wordt in haar vorm niet goed ondersteund door de kleurindeling, blijft wat vlekkerig. De gitzwarte wimpers en wenkbrauwen zijn contrastrijk in het gezicht, waardoor haar ogen goed communiceren.

Theatrale kwaliteit:
De wagen maakt nieuwsgierig. Wat zit er in of onder de bubbels? Ondanks het leuke en originele idee van transparantie, bleef het toch wat aan de brave kant. De subtiele bewegingen zijn uiteindelijk onvoldoende om het beeld boven zich uit te laten stijgen. De subtiele bewegingen van de handen had iets zwaarder aangezet mogen worden. Dat zij haar ogen opent is mooi uitgewerkt. Muziek ondersteunt het beeld goed.

Materiaalgebruik:
De lichtheid van zeepschuim gaat in deze wagen ten onder aan bloemen. Leken meer schalen van dik gips, dan frivole zeepbellen. De donkerrode rasters aan de onderkant van de wagen werkt verwarrend ten opzichte van de te massieve bollen zeepschuim. Gebruik van een alternatief transpirant materiaal had wellicht wonderen verricht.

Originaliteit:
Mooi en gewaagd uitgangspunt maar komt uiteindelijk niet uit de verf. De uitvoering is nog wat braaf en stijfjes hier en daar. Wat een sexy wagen had kunnen zijn, verzandt in onduidelijke bubbels. 

Jaartal

1-09-2011

Prijs

16e met 510 punten

Ontwerpers

Ruud Daems