Het laatste nieuws van Buurtschap Rijsbergen

Buurtschap Rijsbergen staat niet stil. Lees hier de laatste nieuwtjes en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de buurtschap en het corso.

 • Algemeen

  Kindercorso The Battle

  “Er móet een manier zijn om de Zundertse jeugd het Kindercorso te laten beleven! De werkgroep Kindercorso is gaan brainstormen en in overleg gegaan met de gemeente over wat er in Corona tijd wél kan en hoe we dat veilig en verantwoord kunnen organiseren. Dat is Kindercorso The Battle geworden en daar ben ik heel trots op.” Aldus voorzitter Jos Jochems van het Corso Zundert.

 • Corso

  Definitief een streep door alternatieven voor Corso 2020

  Op 30 maart 2020 heeft Stichting Bloemencorso Zundert bekend gemaakt dat het Corso Zundert op de eerste zondag van september niet doorgaat. Er is in die bekendmaking ook gesproken om eventueel alternatieve activiteiten te realiseren. Hier is tijdens een overleg nu definitief een streep door gezet.

 • Algemeen

  Corsogemeenschap Zundert hangt de vlag uit

  Net zoals ieder ander jaar hangen vanaf dit weekend de corsovlaggen door heel Zundert om te laten zien dat er nog steeds een gevoel van saamhorigheid is binnen onze gemeente.

 • Algemeen

  Ontwerpwedstrijd Corsoshirt 2020

  Altijd al jouw ontwerp op ons corsoshirt willen hebben? Dat kan dit jaar! Ondanks dat het corso verplaatst is naar 2021 lijkt het ons tof om een corsoshirt uit te brengen voor dit jaar.  

 • Algemeen

  Geen corso, wél dahlia's in Rijsbergen

  Hoewel het Zundertse corso is afgelast, wil het kerkdorp Rijsbergen deze zomer toch genieten van dahlia's. Daarom gaan de bouwers van deur naar deur met zakjes bloemknollen. Gratis. ,,Daar fleurt de boel van op.”

 • Algemeen

  Corso 2020 gaat niet door

  Tijdens een ingelaste Raad van Buurtschappen op 30 maart 2020 is te kennen gegeven dat het Corso 2020 geen doorgang zal vinden. Dit valt ons allen zwaar. In de weken ervoor waren er al twijfels, maar het is helaas werkelijkheid geworden. Direct nadat het nieuws bekend is gemaakt, zijn we als bestuur in actie gekomen.

 • Corso

  Corso Zundert 2020 definitief afgelast

  Na uitgebreid overleg binnen het stichtingsbestuur van Corso Zundert, met het overlegorgaan van de twintig verschillende buurtschappen en de gemeente Zundert is vandaag door de stichting Corso Zundert besloten dat het evenement op de eerste zondag van september in 2020 níet doorgaat. De corona crisis maakt het dit jaar onmogelijk en onverantwoord om het grootschalige evenement te realiseren.

 • Corso

  Buurtschap Rijsbergen bouwt in 2020 'Zwaar Geschut'!

  Afgelopen vrijdagavond tijdens de jaarvergadering maakten ontwerpers Brian Boot en Jeremy van Nijnatten het ontwerp van 2020 bekend, namelijk 'Zwaar Geschut'! Ook werd deze avond het stokje van een aantal bestuursleden inclusief die van de voorzitter officieel overhandigd.

 • Algemeen

  Drie nieuwe bestuursleden aan de slag vanaf 2020

  Drie nieuwelingen zullen op 10 januari officieel starten als nieuw bestuurslid bij buurtschap Rijsbergen. De nieuwe bestuursleden zijn Gijs van den Bemd, Bo van Veen en Eveline Janssens. Zij zullen de vertrekkende bestuursleden vervangen.