1024px-SARS-CoV-2_without_background.png

Corso 2020 gaat niet door

Tijdens een ingelaste Raad van Buurtschappen op 30 maart 2020 is te kennen gegeven dat het Corso 2020 geen doorgang zal vinden. Dit valt ons allen zwaar. In de weken ervoor waren er al twijfels, maar het is helaas werkelijkheid geworden. Direct nadat het nieuws bekend is gemaakt, zijn we als bestuur in actie gekomen.

Het is mooi om te ervaren dat we direct als eenheid samen één doel voor ogen hebben: ondanks de teleurstelling gaan we er met zijn allen voor zorgen dat we als buurtschap samen een mooi seizoen tegemoet gaan.

Dit vraagt om een andere werkwijze. Waar je anders langzaam het seizoen inrolt, moeten we nu direct actief gaan nadenken over een aantal praktische zaken. Wat gaan we doen met de knollen? Wat betekent dit voor de financiën? Wat doen we met de geplande activiteiten? Er zijn heel wat avonden virtueel overlegd. We beseffen dat we dit niet alleen kunnen en dat dit ook heel wat vraagt van jullie als buurtgenoten. We hebben er alle vertrouwen in dat iedereen bereid is om samen de schouders eronder te zetten zodat we in september terug kunnen kijken op een mooi, maar ander seizoen.

Zwaar geschut
Het onderwerp genaamd ‘Zwaar geschut’, dat dit jaar tijdens de jaarvergadering is gepresenteerd, blijft ook het ontwerp voor het corso in 2021! Dit jaar kunnen we al wel voorbereidingen gaan treffen voor de bouw van deze wagen. Welke werkzaamheden dat zijn laten we jullie binnenkort weten.

Loods gesloten
De loods blijft vooralsnog gesloten. Alle activiteiten die in en om de loods gepland staan, zullen tot en met 20 mei niet doorgaan. De loods zal dan ook tot en met 20 mei gesloten zijn. We houden de ontwikkelingen in de gaten en houden jullie op de hoogte als de loods nog langer dicht gaat.

Alternatieve activiteiten
Er zijn al heel wat alternatieve plannen op tafel gekomen. We informeren jullie zo snel mogelijk over deze alternatieve plannen.