68696187_2373764412678740_8053829923640442880_o.jpg

Buurtschap Rijsbergen wint Corsong!

Wat begon als een grap op de Vreemde Bierenavond is uitgegroeid tot de winnende Corsong van 2019. Brendie Plakkie Tikkie Crashie heeft zowel de eerste prijs als de eerste publieksprijs gewonnen!

Brendie Plakkie Tikkie Crashie, onze Corsong eerste plekkie! Wat een feest! Staalie-B en Las-R, Kraantje Plakkie, Pomponnie Flex en Lil' Steiger onder leiding van DJ Gaatwell, alias Koen en Lars, Patriek en Stijn onder leiding van Brian bedachten tijdens de Vreemde Bierenavond om dit jaar een straattaal rap te maken voor de Corsong. Al snel werd er gelachen om de bedachte rijmpjes en werd het nummer langzaamaan werkelijkheid.

Tijdens de buurtbarbecue werd het eerste optreden gegeven, en hoewel het simpele maar briljante dansje een succes was, bleek de snelle teksten niet altijd even goed verstaanbaar te zijn. Daarom werd besloten een typische rapvideo te maken en daarin de teksten te verwerken.

Na een avondje filmen en een dagje monteren  door Laspin Tarantino, alias Vincent, werd de video online gezet. Die sloeg in als een bom! De weergave teller bleef maar stijgen en iedere reactie was enorm positief. Al voor het Corsongfeest was geweest kwam het nummer langs op Radio Valencia en werden we uitgenodigd voor optredens. Brendie Plakkie Tikkie Crashie was een hit geworden!

Voor het optreden van de Corsong werd nog een leuke act bedacht, waarbij Joeri en Vincent als beveiligers met een veel te serieus gezicht op het podium zouden staan en Brian als DJ Gaatwell een epische intro voor het lied zou zorgen. Vervolgens kwamen de rappers onder luid applaus vanuit het publiek het podium opgestuiterd en werd de act van hun leven gegeven. Zoveel energie, zoveel plezier en zoveel mensen uit het publiek die meedanste op het refrein, het was een groot feest.

Dat feest werd alleen maar groter toen we na ons optreden overal mensen in de zaal zagen dansen op ons dansje en we het podium opgeroepen werden voor de uitslag. We waren eerste! Maar dat niet alleen, we hadden ook de eerste publieksprijs gewonnen, met een recordhoogte van een gemiddelde 9! Ontzettend trots dat ons lied zowel bij het publiek als de jury in de smaak viel traden we nog een keer op met onze act, met nóg meer energie dan de eerste keer.

Brian grapte aan het begin van het seizoen dat het zijn ambitie was om met de buurtschap de Corsong te winnen. Niemand had durven dromen dat die ambitie werkelijkheid zou worden. De overwinning werd gisterenavond nog groots gevierd met alle aanwezige buurtleden en de bekers staan nu mooi te blinken in onze prijzenkast.