Banner - Rif.jpg

Buurtschap Rijsbergen behaalt de 16e plaats met Rif

Na een erg gezellig bouwjaar met drie nieuwe ontwerpers eindigde Rif uiteindelijk op een teleurstellende 16e plaats. Rif kreeg slechts 432 punten van de jury, maar Buurtschap Rijsbergen kijkt terug op een geweldig corsojaar.

Hoewel de lage notering een teleurstelling was, bleef de sfeer in de buurtschap goed. Gelijk nadat de wagen terug op de veiling stond werd er geproost op een fantastisch leuk bouwjaar. Op de laatste nacht na, toen midden in de nacht de accu voor het geluid ineens ontplofte, was er heel dit jaar vrijwel geen stress te bekennen. Het bouwen van de wagen heeft constant op schema gelopen en de ontwerpers hebben geen enkel moment met de handen in het haar hoeven te zitten. Daarnaast zijn er een hoop nieuwe gezichten onderdeel geworden van de vaste bouwploeg en werd er na het incident met de ontplofte accu duidelijk hoe goed de buurtleden samen kunnen werken om de wagen toch nog op tijd af te krijgen. Zo'n 16e plek maakt dan nog maar weinig uit. Dat bleek dan ook op het Corsofeest, waar het corso goed gevierd werd en de mannen van de Corsong hun optreden voor een volle Zonnewende mochten uitvoeren.

Het corso werd gewonnen door Buurtschap Tiggelaar die met Vikings 643 punten binnenhaalde. Buurtschap Klein Zundertse Heikant kreeg voor Vervloekt 627 punten en eindigde daarmee op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Buurtschap Markt met 621 punten voor Ruis.

Bekijk hier de volledige uitslag >