Henny Jochems2.jpeg

Bestuurswissel

We beginnen het jaar met 2 bestuurwissels. Zo verlaat John Verpalen het bestuur en wordt die vervangen door Ton Martens. Daarnaast komt er ook een nieuw iemand in ons bestuur namelijk Henny Jochems die onze penningmeester Ton Martens vervangt.

Wij wensen namens de buurt Henny Jochems van harte welkom en John Verpalen bedankt voor afgelopen jaren!

Dankwoord van John Verpalen

Mijn laatste jaar als bestuurslid was een wel heel bijzonder jaar. Ik denk een jaar dat niemand van ons ooit heeft meegemaakt, maar ook een jaar dat niemand ooit nog wil meemaken. ‘Corsoloos’ moesten wij het hele seizoen door zien te komen. Heel erg jammer, en laat ons hopen dat we dit jaar weer zo veel mogelijk een ‘normaal’ seizoen krijgen.

Na heel wat jaartjes als bestuurslid van ons mooie buurtschap (eerst als mede-oprichter en penningmeester en daarna voor het bloemenveld) vond ik het tijd om deze verantwoordelijkheden over te dragen aan anderen. Ik heb het altijd als een eer ervaren om in het bestuur te mogen zitten, zowel tijdens de mooie als de mindere momenten. Samen met alle andere bestuursleden hebben wij ons buurtschap gemaakt tot wat we nu zijn. En ik denk dat we daar met zijn allen trots op mogen zijn en zo zeker verder moeten gaan.

Ik wens het bestuur maar ook alle leden hier veel succes en plezier mee. En alhoewel ik géén bestuurslid meer ben, draag ik onze buurtschap nog een erg warm hart toe en zullen jullie mij ook nog regelmatig zien. Tot de jaarvergadering en een heel mooi corsoseizoen!!

Henny Jochems - nieuwe penningmeester

Mijn naam is Henny Jochems en ben mijn hele leven al woonachtig in Rijsbergen. Omdat ik 2 jaar geleden gestopt ben als ict-er bij de gemeente Etten-Leur beschik ik over veel vrije tijd. Die tijd besteed ik aan zaken als wandelen, tuinieren, lezen en puzzelen. Daarnaast verhuur ik me als barhand op tall ship Bark Europa.

Jullie kennen mij misschien van de hofkapel AopnormAol. Ik ben die gast, die flink herrie maakt met die grote trom. Op de vrijdag van het corso spelen wij ’s avonds altijd even in de tent. Ik maak ook muziek bij sambaband Maisquenada in Breda. Deze band heeft geweldige optredens zoals het Festival aan zee in Renesse en het Zomercarnaval van Antwerpen. Je kan mij ook tegenkomen als vrijwilliger bij de Bavoloop en op een terraswagen bij de Boerendag. Bij de Rijsbergse harmonie Sint Cecilia beheer ik, net als straks bij het Buurtschap Rijsbergen, de financiën. Lang geleden heb ik dat ook bij voetbalvereniging VVR gedaan. Daar ben ik nog steeds actief op PR-gebied en, misschien dat je me daar ook van kent, soms achter de bar.

Toen ik nog deel uitmaakte van de optochtcommissie van de Aopelaanders bezocht ik de bouwschuren van de carnavalswagens. Het zaadje voor het corso is toen gepland. Ik ontdekte dat het wel heel leuk kan zijn om samen met een groep mensen aan een wagen te bouwen. De gezelligheid, saamhorigheid en verbroedering, die ontstaat bij de bouw van een wagen, bij de presentatie daarvan en bij het beleven van de prijsuitreiking, spreken mij erg aan. Ik hoop dat tegen te komen als penningmeester bij de buurtschap.

Ik ga jullie in ieder geval allemaal ontmoeten, want als penningmeester ben ik van plan om bij alle onderdelen van de buurtschap mijn gezicht te laten zien. Wellicht dat we dan samen zo nu en dan een biertje kunnen drinken. Niet achter maar voor de bar.

Ton Martens de nieuwe bloemenman

Naar aanleiding van de vraag in onze buurt-app voor een penningmeester heb ik al verschillende malen de vraag gekregen van onze buurtgenoten. “en Ton ga je stoppen als penningmeester?”. Het antwoord is dus Ja. Ik was eigenlijk niet van plan om dit jaar al te stoppen, maar al wel afgelopen jaren regelmatig rondgekeken naar een mogelijke opvolger vanuit ons buurtschap.

Eigenlijk vind ik het ook jammer, want ik denk wel dat we als bestuur nu een leuk team hebben. Tevens ben ik blij met de intensieve samenwerking met penningmeesters andere buurtschappen en ook de Stichting in Zundert. Naast natuurlijk een gezonde rivaliteit. Voor ons mooi buurtschap zijn er nog mooie uitdagingen genoeg, dus dat kan niet de aanleiding zijn.

Echter er komt toevallig nu een geschikte nieuwe kandidaat voor penningmeester op ons pad waarmee ik al eens goed over de financiën heb kunnen praten. En tegelijkertijd blijkt er ook behoefte om John op te volgen als directe afvaardiging van het bloemenveld in het bestuur. En dat lijkt me ook wel wat. Dan is één plus één snel twee en wil ik graag de nieuwe uitdaging aan gaan.

Er zitten voor mij nog wel een heel aantal nieuwe zaken aan het hele Dahlia gebeuren, dus dat wordt wel interessant. Ik heb er zin in. Tevens blijf ik in de buurt en kan de nieuwe penningmeester nog een beetje ondersteunen indien nodig of gewenst.