Het laatste nieuws van Buurtschap Rijsbergen

Buurtschap Rijsbergen staat niet stil. Lees hier de laatste nieuwtjes en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de buurtschap en het corso.

 • Corso

  Corso Zundert 2020 definitief afgelast

  Na uitgebreid overleg binnen het stichtingsbestuur van Corso Zundert, met het overlegorgaan van de twintig verschillende buurtschappen en de gemeente Zundert is vandaag door de stichting Corso Zundert besloten dat het evenement op de eerste zondag van september in 2020 níet doorgaat. De corona crisis maakt het dit jaar onmogelijk en onverantwoord om het grootschalige evenement te realiseren.

 • Corso

  Buurtschap Rijsbergen bouwt in 2020 'Zwaar Geschut'!

  Afgelopen vrijdagavond tijdens de jaarvergadering maakten ontwerpers Brian Boot en Jeremy van Nijnatten het ontwerp van 2020 bekend, namelijk 'Zwaar Geschut'! Ook werd deze avond het stokje van een aantal bestuursleden inclusief die van de voorzitter officieel overhandigd.

 • Algemeen

  Drie nieuwe bestuursleden aan de slag vanaf 2020

  Drie nieuwelingen zullen op 10 januari officieel starten als nieuw bestuurslid bij buurtschap Rijsbergen. De nieuwe bestuursleden zijn Gijs van den Bemd, Bo van Veen en Eveline Janssens. Zij zullen de vertrekkende bestuursleden vervangen.

 • Algemeen

  Buurtfeest 2019 geslaagd

  Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse buurtfeest van Buurtschap Rijsbergen waarbij er met veel plezier teruggekeken werd op het corsojaar van 2019, de Gouden Plank werd uitgereikt en de ontwerpers nogmaals bedankt werden voor hun bijdrage aan de buurtschap. Uiteraard werd er ook goed gefeest en van te voren goed gegeten.

 • Algemeen

  Brian en Jeremy blijven ontwerpers bij Buurtschap Rijsbergen in 2020

  Brian Boot en Jeremy van Nijnatten zijn ook in 2020 de ontwerpers bij Buurtschap Rijsbergen. Al voor het corsoweekend hebben het bestuur en de ontwerpers van vorig jaar, inclusief Joeri Huijbregts, met elkaar gesproken over de positieve samenwerking die er was en over een eventueel vervolg. Kort na het corso is daar invulling aan gegeven.

 • Corso

  Het juryrapport van 2019

  Ben jij ook zo benieuwd hoe de jury Corso Zundert 2019 ervaren heeft? Waarom de ene wagen hoog geëindigd is en de ander wat lager? En wil je weten waarom Buurtschap Rijsbergen op de 16e plaats is beëindigd?

 • Corso

  Buurtschap Rijsbergen behaalt de 16e plaats met Rif

  Na een erg gezellig bouwjaar met drie nieuwe ontwerpers eindigde Rif uiteindelijk op een teleurstellende 16e plaats. Rif kreeg slechts 432 punten van de jury, maar Buurtschap Rijsbergen kijkt terug op een geweldig corsojaar.

 • Algemeen

  Buurtschap Rijsbergen lanceert nieuwe website

  Een aantal jaren geleden bouwden we voor ons buurtschap een nieuwe loods. Daar zijn laatst nieuwe zonnepanelen op geplaatst. In de tent bouwen we samen met nieuwe buurtgenoten aan een nieuwe wagen met nieuwe ontwerpers. Het werd hoog tijd voor een nieuwe website.

 • Algemeen

  Buurtschap Rijsbergen wint Corsong!

  Wat begon als een grap op de Vreemde Bierenavond is uitgegroeid tot de winnende Corsong van 2019. Brendie Plakkie Tikkie Crashie heeft zowel de eerste prijs als de eerste publieksprijs gewonnen!