Gouden Dahlia Competitie

Heel Rijsbergen vol dahlia's!

U heeft hem misschien al wel voor de deur gevonden en anders gaat u hem nog vinden, een zakje dahliaknollen. De afgelopen dagen zijn een aantal buurtgenoten druk in de weer geweest met de 25.000 dahliaknollen die in onze loods lagen opgeslagen. Een jaar zonder corso en dus ook een jaar zonder dahlia’s. De dahliaknollen kunnen helaas geen jaartje wachten en zullen dus toch de grond in moeten zodat we deze kunnen overhouden voor volgend jaar. Wij hebben besloten om ongeveer 12.000 knollen te gaan planten op ons bloemenveld. Om de rest zomaar weg te gooien, dat gaat ons aan het hart. Vandaar dat we heel Rijsbergen willen voorzien van een zakje dahlia’s.

We zouden het ontzettend gaaf vinden als u deze dahliaknollen plant in de voortuin of op uw balkon in een grote pot. Zo wordt ons dorp Rijsbergen vrolijk en kleurrijk deze zomer. Het corso is voor ons een jaarlijkse competitie. Om toch een kleine competitie te organiseren, hebben wij de ‘Gouden Dahlia competitie’ uitgeschreven:

  • Plaats een originele foto van of met uw dahlia op sociale media, tag buurtschap Rijsbergen en plaats de hashtag #mijndahlia. Uw foto mailen naar secretariaat@buurtschaprijsbergen.nl mag ook.
    De prijs? Plaats op de hoofdtribune tijdens het Corso van 2021!
  • Daarnaast hebben wij ook één speciale dahliaknol onder alle inwoners van Rijsbergen verdeeld. Vindt u dat u wel een heel divers gekleurde dahlia in bloei heeft staan? Laat ons dit dan weten inclusief foto, via onze sociale media kanalen met #goudendahlia.
    De prijs? Die kunt u besteden/ophalen bij een van onze sponsoren.

Op zondag 6 september zullen we de winnaars bekend maken!

Hierbij nog een aantal tips voor het planten van de dahliaknollen:

  • Plant de knollen circa 30 cm uit elkaar.
  • Plant de knollen op een diepte van ongeveer 5 cm.
  • Zodra een bloem uitgebloeid raakt, trek de bloemkop eraf. Zo kunnen er weer nieuwe knoppen gemaakt worden.
  • Wil je meer bloemen in de zomer, dan kun je uiterlijk tot eind juni de planten op ongeveer 30 cm hoogte afknippen. Dit om ervoor te zorgen dat er meer steeltjes worden aangemaakt waar knoppen en zodoende later bloemen op kunnen groeien.

Wij hopen dat u in deze coronatijd zult genieten van de pracht van deze bloemen!

Wilt u ons steunen?

Als buurtschap proberen wij zo laagdrempelig mogelijk te zijn en te blijven, maar dit kunnen wij niet zonder onze sponsoren en donateurs. Via deze weg willen wij iedereen dan ook nogmaals hartelijk bedanken voor alle hulp en betrokkenheid. Ondanks dat we dit jaar geen wagen bouwen, hebben we toch nog een aantal kostenposten. Denk hierbij aan verzekeringen, huur van grond en loods, etc. In een normaal corsojaar komen we al een heel eind met de opbrengsten van de bloemenhandel en het helpen bij de Acht van Chaam. Dit jaar lopen we deze inkomsten helaas mis. Een kleine bijdrage is daarom altijd welkom! Wilt u ons steunen? Dit kan via ons rekeningnummer:
NL48 RABO 012.23.04.551
t.n.v. Stichting Corso Rijsbergen
of scan de QR-code!

QR-code